FAQ

Om Threads of Hope

När startade Threads of Hope?


Threads of Hope startade som ett projekt under 2012 för att ge utbildning till kvinnor som levde under utsatta förhållanden i Aten. 2014 registrerades Threads of Hope som ett icke vinstdrivande företag och anställde tre kvinnor. Projektet har vuxit med åren till det företag du ser idag.
Vad händer med vinsten från Threads of Hope?


Som ett icke vinstdrivande företag krävs det enligt grekisk lag att all vinst går tillbaka till verksamheten, för att täcka löner för de anställda och för att täcka andra omkostnader relaterade till att driva Threads of Hope.
Hur kan jag få uppdateringar om Threads of Hope?


Du kan bli prenumerant på vårat nyhetsbrev. Du kan också skicka oss ett e-mail på info@threadsofhopehellas.org och be om att läggas till i adresslistan för utskick av nyhetsbrev.
Jag registrerade mig för nyhetsbrevet men jag har inte fått något.


Har du kontrollerat din skräppost? Eller kanske är det vi som missat något. Skicka ett e-mail till oss på info@threadsofhopehellas.org så kollar vi upp vad som hänt.

Produkter och skötselråd

Hur bra är kvaliteten på Threads of Hope-produkter?


Det är viktigt för oss att hålla en hög kvalitet på våra produkter. Vi strävar efter hög standard på både material och arbete. Vi gör kvalitetskontroll på alla våra produkter för att säkerställa kvaliteten.
Var kommer era tyger ifrån?


Våra tyger tillverkas huvudsakligen lokalt i Grekland, men vi köper även in endel linnetyg från Litauen.
Hur tvättar jag min Threads of Hope-produkt?


Följ alltid skötselråden för din produkt.
Eftersom många av våra produkter tillverkas i 100% bomull är de tvättbara i maskin, men räkna med 5-10% krympning. Låt torka naturligt så kan din produkt fortsätta att hålla sig fin.

Beställningar och leverans

Hur betalar jag för min beställning?


All betalning sker med bankkort eller via Paypal.
Jag har inte ett PayPal konto, vad gör jag?


Du behöver inte ha ett PayPal konto för att betala med bankkort via PayPal. Följ bara betalningsinstruktionerna på PayPals sida och betalningen kan genomföras enkelt på några minuter.
Behöver jag betala importskatt eller tullavgift på min order?


Vi skickar våra paket "DDU" (delivery duty unpaid), alla tullar och skatter regleras och utfärdas av ditt lands bestämmelser. Tyvärr ligger dessa avgifter utanför vår kontroll och vi kan inte göra en uppskattning av vad dessa avgifter kommer att bli. Det beror på artiklarna, landet och landets tulltjänstemän.
Jag ser väskan jag vill ha men inte i det tyg jag vill ha. Är det möjligt att beställa med ett annat tyg?


Absolut! Skicka oss ett e-mail till info@threadsofhopehellas.org
Jag skulle vilja lägga en större order? Erbjuder ni mängdrabatter?


Ja. Skicka ett e-mail till oss på info@threadsofhopehellas.org med information om vad du skulle vilja köpa och hur många, så återkommer vi med information om rabatt. Observera att det tar längre tid att slutföra större beställningar.
När skickas min beställning?


Om din produkt finns i lager skickas den samma eller nästa arbetsdag. För stora beställningar eller specialbeställda beställningar försöker vi få dem klara inom en till två arbetsveckor. Vi håller dig informerad om något förändras.
Är Threads of Hopes produkter avdragsgilla?


Nej, produkter som köpts via Threads of Hope är inte avdragsgilla. Men om du vill stödja oss med en donation kan du göra det via EME Ministries som är avdragsgill. Var noga med att välja Threads of Hope som mottagare i memoraden.

Bli delaktig

Hur kan jag engagera mig i Threads of Hope?


Det finns en plats för alla på kvinnornas väg mot frihet! Om du så köper en väska eller hundra väskor, bidrar du till förändring.
Alternativt kan du engagera dig i att starta en insamling för Threads of Hope. Vad finns det för möjligheter där du bor? Skulle du vilja arrangera en basar eller anordna en träff för hemförsäljning? Skulle du vilja vara värd för en insamling i din lokala skola eller kyrkas kvarterslokal? Om du är intresserad av att hålla i en insamling till förmån för Threads of Hope, kontakta oss på info@threadsofhopehellas.org
Jag kommer till Aten, kan jag volontärarbeta?


Kontakta oss! - info@threadsofhopehellas.org

Det är inte möjligt för tillfälliga besökare att delta i det dagliga arbetet på Threads of Hope i och med att vi vill ta hänsyn till kvinnorna som arbetar där.

För deras säkerhet och integritet låter vi inte besökare komma in i arbetsrummet, såvida inte besöket är utanför arbetstid.
Om du vill höra Threads of Hopes berättelse eller handla våra produkter, ordnar vi gärna en tid för dig att komma och se verkstaden/ateljén efter att kvinnorna har slutat för dagen.

Planerar du att komma till Aten under en längre period och vill vara med och arbeta som volontär, kontakta gärna oss på info@threadsofhopehellas.org